rss
email
twitter
facebook

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Més de 1.000 persones van participar aquest diumenge al la festa del “Tossal del Rei”

Segons membres de l’ organització d’ aquest lúdic i reivindicatiu acte, un miler de persones van passar ahir diumenge van pel Tossal del Rei i 550 es van quedar al posterior dinar a Fredes.

Enguany , per primer cop , la Festa del Tossal del Rei es va organitzar pels 3 pobles fronterers: la Pobla de Benifassà, la Sénia i Vall de Roures, amb el suport de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Al Tossal, Ferran Grau i Viqui Almuni van llegir un Manifest i van parlar els 3 Alcaldes, el Delegat del Govern a T. Ebre i el President de la Mancomunitat.

El manifest llegit a l ‘acte , començava dient que no tenia la pretensió de traure a la llum realitats amagades, ni de servir de base de futures actuacions
revolucionàries.

El contingut del manifest pretenia abans que res, deixar constància d’una sèrie de realitats identitàries , de les quals tots en som conscients en major o menor grau , referint-se al patrimoni cultural comú que identifica els territoris del voltant del Sénia ,dels quals una nodrida representació participaven ahir , d’ aquesta festa d’ agermanant , al punt on conflueixen administrativament Catalunya, Valencia i Aragó.